Лятото на страха


Автор: Дан Симънс
Жанр: Проза, Роман
Издателство:  Изток-Запад
Корица: Мека
Стр.
Очаква се на пазара - 16,04,2018 г.

Описание

Лятната ваканция тропа на вратата в Елм Хейвън, Илинойс, и шест 11-годишни момчета се канят да изживеят заедно последните дни на магията, наречена детство.
Защото това лято ще бъде различно. Това лято ще постави на изпитание приятелството им и ще ги накара да съзреят преждевременно.
Едно хлапе изчезва безследно. Възрастните започват да се държат странно. В нивите край Елм Хейвън се появяват загадъчни дупки. По улиците броди непознат мъж в униформата на войник от Първата световна, а един екарисажен камион преследва Майк, Дейл, Дуейн, Лорънс, Кевин и Харлън, като се опитва да ги убие.
И това е само началото на кошмара. Защото неизползваната от десетилетия камбана на Старото централно училище започва отново да бие. А когато съдбовният й звън изпълва нощта, децата разбират, че ще се случи нещо ужасно. Нещо, което ще промени завинаги тихото и доскоро спокойно градче.
Освен ако някой не събере смелост да се изправи срещу ужаса.
„Лятото на страха“ е свръхестествен хорър и роман за порастването в духа на „То“ на Стивън Кинг, „Нещо зло се задава“ на Рей Бредбъри и телевизионния сериал Stranger Things. Награден е с „Локус“ и номиниран за „Брам Стокър“ и „Бритиш фентъзи“.

Една от малкото задължителни за прочит книги. Изпитвам страхопочитание към Дан Симънс.
- Стивън Кинг

Ако харесвате „То“ и „Тялото“ на Кинг, ще бъдете очаровани и от „Лятото на страха“.
- Роки Маунтин Нюз

Една от най-добрите книги в жанра.
- Къркъс Ривюс

Коментари