Джакомо Казанова. Соната за разбити сърца


Автор: Матео Струкул
Жанр: Роман
Издателство: Ера
Корица: Мека
Стр. 316

Очаква се на пазара - 21,06,2018 г


Венеция, 1755 г. Джакомо Казанова току-що се е завърнал в града, а графиня фон Щайнберг му отправя дръзко предизвикателство: ако успее да съблазни дъщерята на един от най-влиятелните хора в града, тогава самата графиня ще бъде негова. Казанова приема, убеден в успеха си. След поредица от зловещи машинации и интриги Джакомо заподозира, че събитията са плод на пъклен заговор и той е пешка в сложна игра между шпиони на Венеция и Австрийската империя.
Сред каналите, потопени в мъгла и патрицианските дворци с ослепителна красота, Венеция от XVIII век никога не е била толкова съблазнителна и безмилостна. Матео Струкул майсторски обединява приключенския разказ с любовните интриги и създава изключителна атмосфера, богато подплатена с емблематични за времето личности.
За героя на романа Струкул казва: "Моят Казанова се ражда от желанието да възстановя целостта на тази личност, една от най-интересните в световен мащаб. Животът му не е бил лек, но въпреки това той е бил пътешественик, юрист, поклонник на изкуствата, бунтар, ловък фехтовчик, талантлив цигулар, уважавал е традиции и нрави, различни от неговите. Разбира се, бил е съблазнител. Но това е само един аспект от личността му."
Матео Струкул е популярен италиански писател, доктор по Европейско договорно право и носител на множество литературни награди.
През 2017 г. печели наградата "Банкарела" за книгата си "Медичите: една династия на власт", първата от тетралогия исторически романи, която оглавява класациите в Италия, Германия и Испания.

Коментари